Willem

Willem uit gemeente Emmen

Vroeg om advies na zijn pensioen als ondernemer

Ik ben goed geholpen om mijn financiën op orde te houden

 

Ik heb diverse ondernemingen gehad. Uiteindelijk heb ik een eigen productiebedrijf voor inbindsystemen tot bloei gebracht. En deze zaak is verkocht. Als ondernemer had ik een wisselend inkomen. Ik had genoeg om voor mijn pensioen te kunnen sparen. Nu ik met pensioen ben, heb ik een lager inkomen en meer uitgaven voor uitjes en ontspanning.

Het geeft rust als ik weet dat mijn financiële leven op orde is

 Geld betekent voor mij vrijheid. Vrij van geldzorgen. Ik heb altijd mijn geldzaken op orde willen hebben om niet voor verrassingen te staan. In geldzaken krijg je geen opleiding. En ik wil graag weten of ik het goed doe. Dus na mijn pensioen heb ik hulp gezocht om de financiën goed op een rij te krijgen. Ik heb hier samen met iemand die verstand van geldzaken heeft naar gekeken. Ik kreeg allerlei tips. In supermarkten pakte ik bijvoorbeeld altijd gewoon wat ik nodig had. Ik leerde dat op ooghoogte altijd duurdere producten staan dan op de lagere planken. Dus nu kijk ik beter wat ik koop.

Geldloket is neutraal

Ik had ook vragen, zoals: waar moet ik bijvoorbeeld als gepensioneerde nog geld voor reserveren? Voor een nieuwe auto? De begrafenis? Of een nieuw fornuis?

Voor mij is het belangrijk om te weten dat de ondersteuning van het Geldloket neutraal is, alsof er een goede kennis met je meekijkt.