Anniek

Anniek uit gemeente Emmen

Vroeg om financieel advies vanwege haar scheiding

Ik heb nu grip op mijn financiële situatie

 

Ik ben een alleenstaande werkende moeder. Toen ik zes jaar geleden aan zag komen dat we gingen scheiden, realiseerde ik me dat (ook) de financiële situatie zou gaan veranderen. Ik moest me verdiepen in een aantal onderwerpen, want mijn toenmalige man en ik hadden de vaste lasten verdeeld.

Er komen ook veel praktische zaken op je af

Samen hadden we voldoende inkomen om makkelijk van te kunnen leven, maar ik had geen overzicht van de financiën. Naast alle emotionele gebeurtenissen kwamen er ook veel praktische zaken op mij af. Daarom heb ik hulp gezocht, waardoor ik heb leren budgetteren. Ik heb geleerd hoe ik goed kan plannen waar ik mijn geld aan uit geef. Ik heb informatie gekregen over toeslagen waar ik recht op had. Toeslagen waarvan ik niet wist dat ze bestonden, zoals het Kindgebonden budget.

Overzicht om financiële keuzes te kunnen maken

Ik heb geleerd om structuur en overzicht aan te brengen in de inkomsten en uitgaven. Nu heb ik grip op mijn financiële situatie. Dat voelt fijn. Leuk was ook dat ik veel besparingstips heb gekregen. Ik let nog steeds veel op tips om te besparen. Zo is er een rubriek in het tijdschrift FLAIR ‘Waar doet ze het van’. Daar pik ik nog wel eens wat uit op.

Tips en adviezen

Alle adviezen en tips hebben me erg geholpen. Want geld is belangrijk om te kunnen deelnemen in de samenleving en eigen keuzes te kunnen maken. Ik denk dat ook anderen goed geholpen worden door de dienstverlening van het Geldloket.