headerline
Thema: Werkloosheid
Thema: Jongeren
Thema: Eigen onderneming
Thema: Uit elkaar
Thema: Pensioen
Thema: Gezin
Thema: Rondkomen

Werkloosheid

Je baan verliezen is nooit leuk. Welke zaken moet je regelen? Hoe zit het straks met je inkomen? Maak een afspraak bij Geldloket Emmen. Wij geven je inzicht en denken met je mee.

Sta je op het punt om je baan te verliezen, of heb je onlangs geen werk meer? Dan is het slim om je financiële situatie goed in kaart te brengen. Ook als je al uitzicht hebt op een nieuwe baan.

Geen baan hebben kan namelijk gevolgen hebben op je woning en je spaargeld. Veel mensen maken namelijk aanspraak op deze financiële middelen als ze tussen twee banen zitten. Ook als je geheel of gedeeltelijk werkloos wordt, kan je een werkloosheidsuitkering aanvragen. Per situatie kan er dus veel verschillen.

Wil je daarom aan de slag met slimme tips en het in kaart brengen van jouw financiën bij werkloosheid? Klik dan op de knop hieronder om te starten aan het stappenplan van <Geldplan Werkloosheid’.

Geldplan: Werkloosheid

 

Heb je liever dat iemand even kosteloos met je meekijkt, of heb je een vraag over geldzaken? Dan kan je gewoon contact opnemen met Geldloket Emmen via de mail, telefonisch of met een afspraak op locatie. Wij zijn er namelijk voor al je vragen over geldzaken. Ook anoniem beschikbaar.

Contact opnemen

Laatst toegevoegd

Hoe lang heb ik recht op een WW uitkering?

Je hebt minimaal drie maanden en maximaal 24 maanden recht op een WW-uitkering. Als je werkgever valt onder een cao (collectieve arbeidsovereenkomst), dan geldt een maximale duur van 38 maanden. Deze cao moet dan wel zijn aangemeld bij de stichting PAWW. Hieronder vertellen we je er meer over. Maak een gratis afspraak als je vragen hebt over […]

Werken loont

Werken geeft je meestal voordelen op financieel en sociaal gebied. Het is bijvoorbeeld niet zo dat alleen mensen met een uitkering recht hebben op toeslagen. Of je een toeslag krijgt, hangt af van je (gezamenlijk) inkomen. Hieronder zetten we een aantal voordelen voor je op een rij.   Zorgtoeslag Je hebt recht op zorgtoeslag als: […]

Waar moet ik aan denken als ik mijn baan verlies?

U raakt uw baan kwijt. Geen leuke periode, maar u moet er het beste van maken. Zodat u uw financiën op orde houdt. En hopelijk snel weer aan de slag kunt. Maar wat als u geen grip meer heeft op uw financiën?

Meer artikelen

Financiële gevolgen van de ontslagvergoeding

De ontslagvergoeding of gouden handdruk of hoe je het ook noemt, staat op je rekening. Daar ben je natuurlijk blij mee. Het is wel goed om te weten dat dit bedrag financiële gevolgen voor je kan hebben op andere terreinen. Gevolgen inkomstenbelastingen De belastingdienst telt de ontslagvergoeding op bij je inkomen. In het jaar dat […]