headerline
Thema: Pensioen
Thema: Jongeren
Thema: Eigen onderneming
Thema: Uit elkaar
Thema: Werkloosheid
Thema: Gezin
Thema: Rondkomen

Pensioen

Later zorgeloos genieten van je pensioen? Dan raden wij je aan om nu alvast inzicht te krijgen in het financiële plaatje. Geldloket Emmen helpt je hier graag bij. Waar heb ik precies recht op? Waar kan ik mijn gegevens inzien? Wat gebeurt er met mijn pensioen als ik eerder stop met werken? Allemaal heel terechte vragen die we vaak te horen krijgen!

Het pensioen is in principe een inkomen dat je ontvangt wanneer je een bepaalde leeftijd hebt bereikt, of wanneer je gestopt bent met werken. Dit ontvang je zo lang je leeft.

Hoewel iedereen recht heeft op een pensioen, zitten er soms per individu weer andere haken en ogen aan. Je kunt je pensioen namelijk opbouwen bij de Nederlandse overheid, bij je werkgever en bij een financiële instelling.

Een goed pensioen is mede afhankelijk van welke keuzes je maakt voor later, en het is verstandig om hier op tijd aan te beginnen. Wil je zelf aan de slag met jouw pensioenkeuzes? Klik op de knop hieronder om te starten aan het ‘Geldplan Pensioen: Geld voor later’.

Geldplan Pensioen: Geld voor later

 

Ga je al bijna met pensioen? Dan is het verstandig om jouw pensioenkeuzes nog eens te heroverwegen en misschien zelfs bij te stellen. Je pensioengeld is namelijk geïnvesteerd in een belegging, waarvan je in veel gevallen zelf het risiconiveau kunt bepalen. Ben je bijna toe aan pensioen en wil je zelf aan de slag met jouw keuzes? Klik op de knop hieronder om te starten aan het ‘Geldplan bijna pensioen: Goed voorbereid pensioenkeuzes maken’.

Geldplan Bijna Pensioen: Goed voorbereid pensioenkeuzes maken.

 

Heb je liever dat iemand even kosteloos met je meekijkt, of heb je een vraag over geldzaken? Dan kan je gewoon contact opnemen met Geldloket Emmen via de mail, telefonisch of met een afspraak op locatie. Wij zijn er namelijk voor al je vragen over geldzaken. Ook anoniem beschikbaar.

Contact opnemen

Laatst toegevoegd

Voorkom deze valkuilen als je met pensioen gaat

Voorkom deze 3 valkuilen als je met pensioen gaat Waar moet je aan denken als je met pensioen gaat? Natuurlijk aan het aanvragen van je AOW-uitkering en het bekijken hoeveel pensioen(en) je hebt opgebouwd. Zijn er nog meer zaken waar je aan moet denken? Jazeker! Voorkom deze 3 valkuilen als je met pensioen gaat. Maar […]

Rondkomen met AOW: waar heb je recht op?

  Rondkomen van AOW en je pensioen valt niet altijd mee. Het is goed om te weten voor welke regelingen en toeslagen je in aanmerking komt. Als je inkomen op het sociaal minimum (bijstandsniveau) of net daarboven, dan kun je in aanmerking komen voor bepaalde regelingen of toeslagen. Daarbij maakt het uit of je alleenstaand […]

Mijn partner gaat in een verpleeghuis wonen

Als je partner in een verpleeghuis gaat wonen, krijg je te maken met praktische keuzes en financiële gevolgen. Wil je  hier meer over weten, vraag er dan naar bij het Geldloket. Wij helpen je graag. We zetten hieronder alvast wat informatie op een rij. Je AOW-pensioen aanpassen Wanneer je partner in een verpleeghuis gaat wonen, […]

Aan de slag met het Geldplan

Het Geldplan Pensioen biedt u inzicht in uw mogelijkheden om invloed te hebben op uw pensioen. Ook staan er praktische tips in voor nu en later.

In samenwerking met Startpunt Geldzaken van het Nibud biedt het Geldloket geldplannen aan waarmee u financieel fit blijft.

U kunt het Geldplan anoniem gebruiken, zodat uw privacy is verzekerd.

laat mij alle Geldplannen zien

Aan de slag met het Geldplan

Dit geldplan helpt u slim om te gaan met uw geld. U wordt stap voor stap geholpen bij uw keuze en u krijgt uitleg bij de voor- en nadelen.

In samenwerking met Startpunt Geldzaken van het Nibud biedt het Geldloket geldplannen aan waarmee u financieel fit blijft.

U kunt de geldplannen anoniem gebruiken, zodat uw privacy is verzekerd.

laat mij alle Geldplannen zien

Meer artikelen

Eerder met pensioen?

Denk je erover om eerder met pensioen te gaan? Hieronder zetten we op een rij waar je aan moeten denken als je eerder met pensioen wilt gaan. Als je eerder stopt met werken, dan bouw je minder pensioen op en wordt je pensioenuitkering  lager. Ook heeft het gevolgen voor andere inkomsten, zoals toeslagen en bijstandsuitkering. […]