Carmen

Carmen uit gemeente Emmen

Vroeg om advies over rondkomen met kinderen

Ik weet nu waar ik recht op heb

 

Ik heb een gezin met 2 kleine kinderen. Ik heb een reisbureau met 10 werknemers gehad en werk nu in loondienst. Samen met mijn Egyptische man heb ik 10 jaar in Jordanië gewoond, waar we beiden in het toerisme actief waren. Door de pandemie zijn we versneld terug naar Nederland verhuisd, maar ook omdat de kinderen de leeftijd kregen om naar school te gaan. Een verhuizing naar een ander land kost veel geld en mijn man is niet-Nederlands. Daardoor moest er veel geregeld worden met instanties. Blijkbaar waren we een uitzonderlijk geval voor zowel de gemeente als de belastingdienst.

Ik paste niet in de standaardplaatjes

 Ik zat in een bijzondere situatie met mijn buitenlandse man en omdat ik 10 jaar in het buitenland heb gewerkt. Daarom paste ik niet in de standaardplaatjes en was het ingewikkeld om uit te zoeken op welke toeslagen en regelingen ik recht had. Ik heb hulp gezocht om dit uit te zoeken.

Iemand die meedenkt

Het was heel prettig dat iemand met verstand van zaken met me meedacht. Het is fijn dat er nu een Geldloket dichtbij is en je er makkelijk met je vragen terecht kan. Ik zou er bijvoorbeeld naar toe gaan als ik opnieuw de overstap zou maken naar zelfstandig ondernemerschap.