Nathalie

Nathalie uit gemeente Emmen

Vroeg om ondersteuning om financieel onafhankelijk te worden  

Je hebt soms hulp nodig om financiële rust te vinden

 

Al op jonge leeftijd kreeg ik te maken met lichamelijke uitdagingen, waardoor ik op 12 jarige leeftijd in een rolstoel kwam. Volgens de artsen hoefde ik niet te verwachten weer te kunnen lopen. Op medisch vlak heb ik veel pech gehad, maar heb me altijd willen bewijzen wat ik kan ondanks beperkingen. Hierdoor ben ik vaak over mijn eigen grenzen gegaan. Ik besloot me te richten op school, zodat ik een kans zou maken op een plek in deze maatschappij.

Ik ontdekte dat ik er niet alleen voor stond

Hoge (medische) kosten, onbegrip en het gevoel van falen, zorgde voor jarenlange financiële onrust. Toen ik na een auto ongeluk ook nog eens mijn baan kwijt raakte, wist ik het even niet meer. Mijn periode van herstel verliep langzaam, waarna ik mijn arbeidsritme hervatte door vrijwilligerswerk te gaan doen. Hierdoor zat ik niet alleen maar thuis en ontstond er ruimte voor mijn persoonlijke ontwikkeling. Ik volgde diverse cursussen vanuit de DoeMee-webshop, waaronder budgetteren. Dit gaf me meer overzicht in mijn financiën en ik ontdekte dat ik er niet alleen voor stond.

 Van uitkering naar zelfstandigheid

De wens ontstond om zelfstandig ondernemer te worden, maar ik durfde de stap niet te zetten. Ik was heel erg bang mijn Wajong-uitkering en minimaregelingen kwijt te raken. Het UWV voorzag jarenlang geen terugkeer voor mij op de arbeidsmarkt. Deze woorden zijn heel lang in mijn hoofd blijven hangen.

Niet van het kastje naar de muur

Zelf heb ik mogen ervaren dat als je met verschillende instanties te maken hebt, je vaak het gevoel hebt van het kastje naar de muur gestuurd te worden. Door onbegrip, (financiële) stress en verlies van overzicht weet je zelf niet altijd meer de juiste hulpvraag te stellen. Je hebt soms hulp nodig om financiële rust te vinden. Ik ben blij dat dit bij het Geldloket mogelijk is, waar de eerste stappen gezet kunnen worden op weg naar financiële onafhankelijkheid.’