Patricia

Patricia uit gemeente Emmen

Vroeg tips om meer overzicht te krijgen van de financiën

Je bent niet de enige met geldvragen

 

Ik heb een gezin met twee kinderen. Na mijn opleiding chemie heb ik verschillende banen gehad, maar na een reorganisatie kwam ik thuis te zitten. Ik had inmiddels twee jonge kinderen en parttime werk is in mijn vakgebied moeilijk te vinden. Omdat mijn man genoeg verdiende, heb ik eerst geen ander werk gezocht.

Financiële reserve

Toen de kinderen groter werden ben ik weer op zoek gegaan naar werk. Ik vind het belangrijk om enige financiële onafhankelijkheid en reserve te hebben. Sollicitaties leverden niets op. Om weer deel te nemen aan de maatschappij doe ik nu al enige tijd vrijwilligerswerk.

Het is prettig om overzicht te krijgen

 Op een gegeven moment heb ik een training gevolgd om te leren budgetteren. Dat kwam voor het vrijwilligerswerk goed van pas, maar ook voor mijn eigen situatie was het prettig om overzicht te krijgen van de financiën. Het is bijvoorbeeld fijn om te zien wat je aan vaste lasten uitgeeft en wat je voor de toekomst kan reserveren. Geld betekent voor mij dat je ervan kunt leven en eventueel iets extra’s kunt doen, zoals een uitje. Genoeg geld hebben is essentieel voor je gezondheid en welzijn. Als kind heb ik het meegemaakt dat mijn ouders van de bijstand moesten leven.

Je staat er niet alleen voor

 Het is heel fijn als je ergens terecht kan met je vragen. Dan weet je dat je er niet alleen voor staat. Bij het Geldloket kan ik ook terecht met vragen over mijn pensioen of uitkering. Het is fijn om te weten dat je niet de enige bent met vragen.