headerline
Thema: Eigen onderneming
Thema: Jongeren
Thema: Eigen onderneming
Thema: Uit elkaar
Thema: Pensioen
Thema: Werkloosheid
Thema: Gezin
Thema: Rondkomen

Stoppen met ondernemen?

4 januari 2022

Heb je een eigen onderneming en twijfel je of het verstandig is om door te gaan? Maak dan een  afspraak met een van de medewerkers van Menso-Emmen. Zij helpen je om inzicht te krijgen in je  financiële positie. Je ziet hoe je ervoor staat en dit helpt je om keuzes te maken. Neem hier contact op met Menso om jouw mogelijkheden te bespreken.

Voorkom dat je schulden gaat maken. Als het er niet goed uit ziet voor je onderneming, kan het beter zijn om te stoppen. Desnoods tijdelijk.

Daarnaast raden we je aan om een begroting te maken voor jezelf. Zo zie je direct of je inkomsten en uitgaven nog in balans zijn. Is dat niet het geval? Kijk of je op lasten kunt besparen, regelingen met instanties kunt treffen of tijdelijk uitstel kunt krijgen.

Onderneming afronden

Waar moet je aan denken als je je onderneming afrondt? Op de site van de Kamer van Koophandel  staat een handige checklist. Zo zie je niets over het hoofd.

Inkomsten

Als je stopt met je onderneming, heb je natuurlijk wel inkomsten nodig. Misschien heb je recht op een WW-uitkering. Dit kun je nagaan bij het UWV. Het kan ook zijn dat je een bijstandsuitkering kunt krijgen. Ook hiervoor kun je bij Menso verder worden geholpen: Menso

Mogelijk kom je in aanmerking voor huur- of zorgtoeslag van de Belastingdienst. Zij kijken naar wat je inkomsten over het hele jaar zijn. Probeer daarom vooraf zo goed mogelijk een inschatting van je jaarinkomsten te maken. Informatie over de toeslagen vind je hier.

Voorzieningen voor aanvulling inkomen

Kijk of je recht hebt op inkomensaanvullende regelingen en voorzieningen. Veel regelingen gelden voor een inkomen tot 120% van de bijstandsnorm. Denk aan bijzondere bijstand, Jeugdfonds Sport- en Cultuur, Stichting Leergeld of de Doe Mee-webshop. Kijk ook hier voor de informatie van Geldloket Emmen over Rondkomen met een minimumloon.

 Meer weten?

Wil je meer weten over stoppen met ondernemen? Neem contact op met Geldloket Emmen. We helpen je graag!